Агресія та здатність до прогнозування в підлітковому віці - Shkarlatyuk, K. I. (Психологічні перспективи, 2011)
У статті висвітлено проблему підліткової агресії у її взаємозв’язку зі здатністю до прогнозування. Здатність передбачити, спрогнозувати наслідки майбутніх агресивних проявів дає можливість підліткам стримувати антисоціальні дії. Розвинене почуття відповідальності й уміння скласти правильний прогноз подальшого розвитку подій повинні знижувати рівень підліткової агресії. Описано результати дослідження взаємозалежності агресії та здатності до прогнозування в підлітковому віці.
Keywords: агресія агресивна поведінка прогноз здатність до прогнозування підлітковий вік