Соціальна категоризація та стереотипізація як структурно-процесуальні складники соціальної когніції - Ivanyuk, N. M. (Психологічні перспективи, 2011)
У статті висвітлено міждисциплінарні теоретичні засади комплексного дослідження поняття «когніції». Зосереджено увагу на соціальній категоризації та стереотипізації як важливих психологічних процесуальних складниках соціальної когніції.
Keywords: когніція категорія соціальна категоризація стереотип стереотипізація