Міжособистісне розуміння в структурі психолого-управлінської компетентності керівників державної служби України - Vlasyuk, Dmitro Petrovich (Психологічні перспективи, 2011)
У статті розглядається феномен міжособистісного розуміння як компонен-та психологічно-управлінської компетентності. Проаналізовано засади компе-тентністного підходу до оцінки ефективності управлінської діяльності, управ-лінські моделі компетентності та місце міжособистісного розуміння в структурі управлінської компетентності. Наводяться результати емпіричного дослідження феномену та його зв’язку з показниками емоційного інтелекту на вибірці держслужбовців.
Keywords: психологічно-управлінська компетентність модель компетентності міжособистісне розуміння емоційний інтелект державна служба