Соціальне здоров’я як засіб визначення життєвих орієнтацій особистості - Tomchuk, B. P. (Психологічні перспективи, 2012)
На основі узагальнення теоретико-емпіричних досліджень проаналізовоно взаємозв’язок соціального здоров’я та життєвих орієнтацій особистості. Особливу увагу приділено ролі факторів, що є детермінантами соціального здоров’я. Охарактеризовано процес засвоєння життєвих цінностей і їх перетворення в змістовні елементи ціннісних уявлень особистості. Висвітлено вплив життєвих орієнтацій на якість соціального здоров’я. Описано особливості формування ціннісних орієнтацій особистості.
Keywords: соціальне здоров’я, життєві орієнтації