Ціннісно-орієнтаційні уподобання молоді з різним рівнем матеріальної забезпеченості - Vasyutinsky, Vadim Aleksandrovich (Психологічні перспективи, 2012)
За результатами опитування 2100 мешканців шістьох міст України виявлено, що молоді респонденти виразніше орієнтуються на позитивні переживання, взаємодію з оточенням, активні методи громадського залучення. Посилення українського патріотизму поєднано з поляризацією мовних уподобань. Матеріально забезпечена молодь має вищу задоволеність із життя, чіткіші громадянські орієнтації, позитивніше ставлення до освіти. Незаможна молодь є менш задоволеною, має слабші громадянські орієнтації, недооцінює значення освіти, прихильніше ставиться до української мови.
Keywords: ціннісні орієнтації матеріальна забезпеченість культура бідності етнополітичні цінності задоволеність із життя протестні настрої громадянська позиція освіта