ТЕОРІЯ ДУХОВНОГО САМОРОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ - Kolisnyk, Oleksiy P. (Психологічні перспективи, 2017)
Духовний саморозвиток особистості здійснюється через розрізнення з провідними смислами ієрархії смислів особистості актуалізованої рівня розвитку та ототожнення з принципово новими ведучими смислами наступного рівня розвитку. Зсув провідних смислів ієрархії на принципово нові смисли відв’язує особистість від попереднього смислового поля і активізує приховані ресурси нового смислового поля.Ключові слова: ідентичність; ієрархія смислів; змінені стани психіки; зміщення сенсу на ціль; ототожнення – розрізнення; пікові переживання; потік психіки; принципово нова мета; психічний механізм саморозвитку; психотерапія; зміст; смислове поле; спонтанність; рівень розвитку; теорія особистості.