Специфіка емпіричного вивчення мовлення пацієнтів після інсульту з моторною афазією - Milinchuk, V. I. (Психологічні перспективи, 2011)
У статті висвітлено процедуру й результати комплексного дослідження пацієнтів після інсульту протягом відновлювального періоду, які засвідчили ефективність нейропсихологічного неапаратурного методу дослідження мовлення пацієнтів із моторною афазією. Установлено значущі кореляційні зв’язки між особливостями мовлення та загальною психічною активністю пацієнтів.