Активізація розвитку допитливості школярів підліткового віку - Vichalkovskaya, N. K. (Психологічні перспективи, 2011)
Стаття присвячена дослідженню проблеми активізації розвитку допитливості учнів підлітків. Визначено психологічну структуру їх допитливості, розкрито рівні її розвитку за показниками інтенсивності та варіативності. Виділено й описано психологічні умови та засоби активізації розвитку допитливості школярів.