Кіберпростір - гуманістичний потенціал цивілізації - Kovalenko, O. V. (Психологічні перспективи, 2011)
У статті висвітлено результати дослідження моральних аспектів поведінки в кіберпросторі. Проаналізовано фактори, здатні впливати на формування і трансформацію моральних регуляторів поведінки у віртуальному світі. Зроблено висновки апробації використання нових комунікативних технологій у соціально-психологічних дослідженнях. Використано й інтерпретовано дані опитування, проведеного в соціальній мережі «VKontakte» (червень 2011 р.).