Характеристика домінуючих чинників побудови стратегій самореалізації студентів-інвалідів - Barna, M. V. (Психологічні перспективи, 2011)
Досліджено психологічні чинники побудови стратегії самореалізації молоді з обмеженими можливостями здоров’я в умовах професійної підготовки у вищому навчальному закладі. Виділено домінуючі фактори, які впливають на побудову стратегій самореалізації студентів-інвалідів. Подано характеристику психологічних бар’єрів, які входять у систему значущих чинників. Наведено результати емпіричного дослідження домінуючих чинників побудови стратегій самореалізації студентів-інвалідів. Особливу увагу приділено висвітленню ролі особистісних якостей, які сприяють самореалізації студентів з інвалідністю.