Психічна анорексія: аналіз процесів прийняття рішень - Shepetovska, Eva Malgorzata (Психологічні перспективи, 2013)
Клінічні дослідження вказали на порушення мисленнєвих процесів у жінок із психічною анорексією (ПА). Прийняття помилкових рішень виникають у цієї групи жінок переважно в тих завданнях, які стосуються їжі та її зовнішнього вигляду. Тому ми провели дослідження за участю здорових жінок і жінок з анорексією. Метою досліджень був опис процесів прийняття рішень під час вибору одного із варіантів «канікули» і «асистентки». Для здійснення правильного вибору потрібно було врахувати два типи вказівок: оцінку головних елементів пропозиції (оцінки 1–5) і значення вказівок. У статистичному аналізі ми взяли до уваги кількість відкритих полів (вікон) у двох видах завдань, час їх виконання, вид стратегії і правильність вибору.