ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПРОЯВІВ МОВЛЕННЄВОЇ АДАПТАЦІЇ ДІТЕЙ МІГРАНТІВ - Tarasyuk, Inna Vasylivna (Психологічні перспективи, 2013)
У статті наведено результати емпіричного дослідження мовленнєвої адаптації дітей мігрантів до іншомовного середовища у її функціональних проявах. Результати дослідження демонструють взаємозв’язок успішної мовленнєвої адаптації дітей-мігрантів шкільного віку не лише з успіхом у навчальному процесі, а й з гармонійним перебуванням у соціумі, реалізацією та задоволенням власних потреб, мотивів та цінностей.